Miloš Zeković, desktop i mobile web dizajn

O meni

„Istinska priroda se vidi na svetlu, na kraju se ipak suočimo sa onim što zaista jesmo. Samospoznaja je naše ponovno rođenje.“

Ja sam ing. Miloš Zeković, web dizajner i front-end developer, rođen kišnog aprila 1983. godine u Zemunu (Beograd, Srbija).

Web dizajnom, sa fokusom na web standarde i UX, intenzivno se bavim još od 2004. godine. Kreirao sam ili sam učestvovao u kreiranju na stotine različitih web sajtova, portala i aplikacija, što kao web dizajner, developer ili web konsultant. Kreiram moderne, a opet jednostavne i pre svega efektne web sajtove, sa semantičnim i SEO friendly HTML kodom. U poslednje vreme, fokusiran sam na HTML5 / CSS3 / jQuery kodiranje, web stranice optimizovane i za mobilne telefone, a bavim se i kreiranjem tema za najbitnije CMS sisteme.

Web dizajn koji funkcioniše

Za web dizajn sam se zainteresovao negde 2002. kada sam napravio svoju prvu HTML stranu i to za potrebe mog amaterskog hip hop benda u to vreme. Danas web dizajn više nije samo hobi, još pre par godina je postao poziv i prerastao u čitavu filozofiju mog života i mog načina razmišljanja.

Moje radove su prezentovale mnoge relevantne CSS dizajn galerije, kao što je poznata CssMania, a bili su i pozitivno recenzirani na mnogim relevantnim blogovima. U svojoj dosadašnjoj karijeri sarađivao sam sa većinom bitnih pojedinaca i web dizajn studija iz Beograda i okruženja. Trenutno radim i na nekoliko svojih ličnih web projekata koji će biti posvećeni raznim temama.

2011. godine, osnovao sam svoj mali web dizajn studio Etik.

Šta si ti, neki perfekcionista?

Baš tako! Dizajn koji pravim, zajedno sa HTML / CSS kodom koji pišem ručno i semantično, kako bi bio W3C validan, jeste jedna "pixel precizna" celina. Smatram, da nema perfekcioizma, ne bi bilo ni kvaliteta.

Trenutno, sve svoje projekte kreiram u glavnom gradu Srbije, Beogradu, kao i u svom rodnom mestu Vojki (Srem, Vojvodina) ali, svoju kreativnost mogu da ispoljim na bilo kojoj tački na Planeti Zemlji, gde postoji Wi-Fi konekcija. Zbog prirode posla kojim se bavim, postao sam i veliki fan gedžeta, mobilnih telefona i tablet uređaja. Trenutno, moj pribor za rad se sastoji od PC računara sa AMD Phenom II X3 procesorom, iPhone 4 i BlackBerry Bold 9700 mobilnim telefonima.

  • telefon
  • email
  • twitter
  • naslovna strana